Observatori meteorològic de www.meteolot.com

   L'estació meteorològica

 

 

 

L'estació meteorològica Davis Vantage Pro2 és una estació meteorològica semi-professional.

El model adquirit per www.meteolot.com és el 6152 de Davis. El conjunt de sensors integrat (Integrated Sensor Suite - ISS) recull les dades meteorològiques i els envia a una consola central. L'ISS està disponible en versions sense fil i cablejada, en aquest cas s'ha adquirit el model sense fil (wireles). L'ISS sense fil s'alimenta amb energia solar i transmet dades a la consola per mitjà d'un transmissor de baixa potència.

L'ISS conté un sensor de temperatura, un pluviòmetre, un sensor d'humitat i un anemòmetre. Els sensors de temperatura i d'humitat estan muntats en un protector de radiació solar passiu per reduir l'impacte de la radiació solar en les lectures del sensor.
L'anemòmetre mesura la velocitat i la direcció del vent i pot instal·lar-se conjuntament amb l'ISS o separat d'ell.

   Esquema de l'estació meteorològica Davis Vantage Pro2

   Gestió i enviament de dades

 

 

 

L'estació medeix les dades de:

- Temperatura,
- Humitat rel·lativa,
- Pressió atmosfèrica,
- Punt de rosada,
- Sensació tèrmica,
- Velocitat i direcció del vent,
- Precipitació.

Meteohub és un software meteorològic que s'instal·la en una placa Alix.1D i conectat a l'estació meteorològica, enregistra les dades, realitza els gràfics programats i permet l'enviament de tota l'informació a un servidor web.
Està basat en un servidor d'emmaguetzament Alix.1D que, pel seu reduït tamany i consum ofereix la possibilitat de poder tenir el dispositiu conectat constantment.

S'ha escollit aquest sistema pel motiu que permet un notable estalvi d'energia al no necessitar d'un ordinador en funcionament les 24h del dia.

   La Càmara IP - Mobotix M24-Sec

Des del mes de Febrer de 2013, www.meteolot.com compta amb una de les millors càmeres IP del mercat per oferir les imatges del temps que tenim a la ciutat d'Olot.
D'una gran qualitat, té una resol·lució megapixel (2048 x 1536) i zoom digital.
És una càmera dissenyada per suportar les condicions meteorològiques més extremes... per posar un exemple, les càmeres instal·lades a les bases científiques de l'Antàrtida son en la seva gran majoria MOBOTIX.
Un altre motiu i de fet el més important per escollir aquesta càmera IP és el fet que la seva lent pot suportar directament el sol sense perill de perdre qualitat amb el pas del temps. Tenint en compte la nostra hubicació, per oferir la millor panoràmica possible de la ciutat la càmera ha d'estar orientada al Sud-Oest per aquet motiu moltes vegades sobretot a l'hivern quan el sol sircul·la més baix aquest afecta directament a la lent. El nostre model és el M24 i porta muntada una lent L22 que ofereix un angle de visió 90º Horitzontal i 67º Vertical.

Entre les moltes possibilitats que ofereix la Mobotix M24 es troba la d'emmaguetzemar en una targeta MicroSD imatges cada X temps per després descarregar-ho a un PC i podre gaudir dels Time-Lapse (reproducció accelerada d'una seqüència d'imatges).

La Mobotix s'alimenta pel mateix fil de xarxa per mitjà d'un injector PoE (Power over Ethernet) , el que permet una instalació ràpida i pràctica. El seu consum és mínim (3W) ...tot i les grans prestacions que ofereix.
Es conecta directament al Router i per mitjà del seu propi servidor intern, ella mateixa s'encarrega de gestionar les tasques programades i pujar la imatge al nostre web.

Tot i està dissenyada per suportar les inclemències meteorològiques, s'ha contruït una protecció d'acer inoxidable per tal d'assegurar la seva durabilitat.

 


¡CSS Válido!Llicència de Creative Commons
www.meteolot.com, el temps a Olot i la Garrotxa.

Copyright © MeteOlot.com | contacte@meteolot.com - Avís Legal