Seguiment situació ambiental per pol·len i al·lèrgies

   Situació actual

 

 

El terme Aerobiologia, utilitzat per primer cop per Meier als anys 30, es va adoptar plenament per referir-se a la disciplina que s'ocupa de l'estudi dels organismes vius aerotransportats, la seva diversitat, modes de vida, dependència i, al mateix temps, repercussió a l'entorn. S'ha definit l'aerobiologia com l'ecologia de l'atmosfera . Malgrat que el 1873 Blackley ja realitzava estudis en aquest sentit, no va ser fins el segle XX, a la dècada dels anys 40 que, amb la celebració del Symposium on extramural and intramural aerobiology, aquesta disciplina pren més força.
Entre les nombroses disciplines científiques que implica l'aerobiologia trobem la Botànica, ja que els vegetals formen pòl·lens i espores que alliberen a l'atmosfera, i la Medicina, a causa de la notable proporció d'aquests pòl·lens i espores que interfereix amb la salut de les persones.

La pluja i la neu registrades durant la tardor i l'hivern influeixen a l'alça en la quantitat de pol·len detectat. D'altra banda, durant l'estació polínica, la situació meteorològica: temperatura, vent, humitat i precipitacions, condicionen el nivell de pol·len en l'ambient. En els afectats per polinosis el llindar de resposta és variable, sent diferent d'un pacient a un altre i podent disminuir els símptomes a mesura que avança l'estació.

MESURES PER MINIMITZAR L'EXPOSICIÓ AL POL·LEN.

Reduir en tant que sigui possible les sortides al camp i parcs durant els períodes de màxima pol·linització.
Romandre el major temps possible dins de casa durant els dies d'alta concentració de pol·len, especialment en dies de vent. 
Ventilar el domicili preferentment a primera hora del matí i mantenir després tancades les finestres. 
Tenir les finestres tancades durant la nit. 
En els desplaçaments amb cotxe, portar les finestretes tancades i disposar de filtres apropiats en el sistema de climatització.
Evitar tasques de jardineria, cort de gespa o tombar-se sobre el mateix. 
Protegir els ulls amb ulleres de sol. 
En les tasques de neteja, en lloc d'escombrar o sacsejar la pols, utilitzar aspiradors i baietes humides.
Evitar assecar la roba a l'aire lliure.
Seguir les pautes de medicació indicades per l'especialista. 
Estar informat sobre els nivells de pol·len a l'ambient.


¡CSS Válido!Llicència de Creative Commons
www.meteolot.com, el temps a Olot i la Garrotxa.

Copyright © MeteOlot.com | contacte@meteolot.com - Avís Legal